W ramach naszej strony internetowej stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystanie ze strony internetowej bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Więcej  szczegółów w naszej Polityce Prywatności.

zamknij

POLITYKA PRYWATNOŚCI i STOSOWANIA PLIKÓW COOKIES

ASTER JEWELLERY TERESA MIŚKIEWICZ

 

Dbamy, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) - dalej jako: "RODO".

 

Dlatego prosimy Cię o zapoznanie się z klauzulą informacyjną, dzięki której dowiesz się w jakich sytuacjach możemy przetwarzać Twoje dane, a także jakie posiadasz z tego tytułu prawa. Jeżeli z Twojej strony pojawią się jakiekolwiek pytania, uwagi czy żądania dotyczące przetwarzanych przez nas danych zapraszamy Cię do kontaktu pod następującym adresem e-mail: [email protected]lub numerem telefonu: 796 101 741. 

 

Administratorem Twoich danych osobowych jest ASTER JEWELLERY TERESA MIŚKIEWICZz siedzibą w Kielcach, ul. Żytnia 26 lok. 3, 25-018, NIP: 9590813848, REGON: 290576910 (dalej jako: "ASTER"). 

 

W JAKICH CELACH PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE?

 

Do przetwarzania przez nas Twoich danych osobowych może dojść w następujących celach:

 

1) w celu realizacji zamówienia, które złożyłeś, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO, tj. przetwarzanie jest niezbędne do wykonania umowy, której stroną jest osoba, której dane dotyczą, lub do podjęcia działań na żądanie osoby, której dane dotyczą, przed zawarciem umowy. Wówczas możemy poprosić Cię o przekazanie takich danych: imię, nazwisko, adres do doręczeń, adres e-mail, nr telefonu oraz dane do faktury (np. firma, NIP). 

 

2) w celu założenia przez Ciebie konta klienta (Moje Konto)na naszej stronie internetowej www.asterjewellery.pl, dzięki któremu możesz m.in. mieć wgląd do informacji o złożonych przez siebie zamówieniach, na podstawie art. 6 ust. 1 lit a) RODO, tj. na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody. W celu założenia konta możemy poprosić Cię o przekazanie Twoich danych w postaci imienia, nazwiska oraz adresu e-mail. Jeżeli wyrazisz zgodę, możesz także udostępnić ASTER swoją datę urodzenia, jednak nie jest to obowiązkowe. 

 

3) w celu prowadzenia komunikacji marketingowo-sprzedażowej oraz przesyłania informacji handlowych, w tym także newslettera czy informacji o aktualnych nowościach, promocjach, towarach i usługach oferowanych przez ASTER, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO, tj. na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody. W takich wypadkach możemy poprosić Cię o podanie Twojego adresu e-mail. Pamiętaj jednak, że jeżeli nie wyraziłeś zgody, nie będziesz otrzymywał od nas informacji handlowych. Wybór należy do Ciebie :)

 

4) w celu oferowania przez ASTER naszych towarów bezpośrednio(marketing bezpośredni), na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO co oznacza, że przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionych interesów realizowanych przez ASTER. 

 

5) w celu wystawienia faktury, a także realizacji innych obowiązków dotyczących rozliczeń pieniężnych wynikających z obowiązujących przepisów prawa, m.in. obowiązku przechowywania dokumentacji księgowej, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) RODO, co oznacza, że przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na ASTER. W tej sytuacji możemy przetwarzać takie dane jak: imię, nazwisko, firma, adres, NIP.

 

6) w celu rozpatrzenia złożonej przez Ciebie reklamacji, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) RODO co oznacza, że przetwarzanie jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na ASTER. Wówczas może dojść do przetwarzania przez nas Twoich danych takich jak: imię, nazwisko, adres e-mail, adres kontaktowy, nr telefonu, numer zamówienia oraz numer rachunku bankowego, jeżeli dojdzie do zwrotu pieniędzy. 

 

7) w celu dochodzenia ewentualnych roszczeń i obrony praw, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, co oznacza, że przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionego interesu realizowanego przez ASTER, jakim jest ochrona praw i dochodzenie roszczeń.

 

8) w celach statystycznychna wewnętrzne potrzeby ASTER, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO, co oznacza, że przetwarzanie jest niezbędne do celów wynikających z prawnie uzasadnionego interesu realizowanego przez ASTER, jakim jest zbieranie informacji umożliwiających rozwój działalności oraz odpowiednie dopasowanie świadczonych usług do potrzeb klientów. Do ulepszania usług używamy danych osobowych w postaci zanonimizowanej.

 

KOMU MOŻEMY PRZEKAZAĆ TWOJE DANE OSOBOWE?

 

Twoje dane osobowe mogą zostać przekazane podmiotom, z którymi współpracujemy przy prowadzeniu naszej działalności. Są to podmioty świadczące m.in.: usługi prawne, księgowe, telekomunikacyjne, informatyczne, kurierskie, hostingowe czy operatorzy płatniczy (w zależności, od tego jaki sposób płatności za zakupione towary wybrałeś). W szczególnych przypadkach, gdy wynika to z obowiązujących przepisów prawa, Twoje dane mogą zostać przekazane także odpowiednim władzom publicznym.

 

ASTER nie przekazuje Twoich danych osobowych do państwa trzeciego jak również organizacji międzynarodowej ani nie stosuje wobec Ciebie zautomatyzowanego podejmowania decyzji (w tym, profilowania) bez Twojej zgody.

 

PRZEZ JAKI OKRES PRZETWARZAMY TWOJE DANE OSOBOWE?

 

ASTER przechowuje Twoje dane osobowe przez okres niezbędny do zabezpieczenia wszelkich praw i obowiązków wynikających m.in. z umowy sprzedaży (mając na względzie obowiązek zgodności z przepisami prawa, w tym przepisami podatkowymi, a także prowadzenia sporów, dochodzenia ewentualnych roszczeń i obrony praw). W przypadku gdy do przetwarzania Twoich danych osobowych przez ASTER dochodzi na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgody, przetwarzanie takie ma miejsce najpóźniej do czasu jej wycofania. 

 

JAKIE POSIADASZ PRAWA?

 

W wypadkach przewidzianych przez obowiązujące przepisy posiadasz prawo żądania od ASTER dostępu do danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania, a także prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania (w zakresie w jakim ASTER przetwarza Twoje dane na podstawie uzasadnionego interesu) i do przenoszenia danych. W celu realizacji swoich praw skontaktuj się z nami za pośrednictwem wiadomości e-mail na adres: [email protected]

 

Pamiętaj! Jeżeli do przetwarzania Twoich danych osobowych przez ASTER dochodzi na podstawie wyrażonej przez Ciebie zgodyposiadasz prawo w dowolnym momencie do jej wycofaniabez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

 

Jeżeli uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych przez ASTER odbywa się z naruszeniem obowiązujących przepisów prawa posiadasz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego -  Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

CZY PODANIE DANYCH OSOBOWYCH JEST OBOWIĄZKOWE?

 

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest dobrowolne. To Ty decydujesz, które z nich udostępnisz ASTER. Pamiętaj jednak, że w przypadku złożenia zamówienia w naszym sklepie podanie wymaganych danych jest niezbędne do zawarcia i wykonania umowy sprzedaży (realizacji zamówienia). Dla skutecznej realizacji zamówienia nie musisz wyrażać zgody na otrzymywanie informacji handlowych na podany adres e-mail. Jeżeli wyrazisz taką zgodę, masz prawo do jej cofnięcia w dowolnym momencie. 

 

 

PORTALE SPOŁECZNOŚCIOWE

 

ASTER umieszcza na swojej stronie linki proste do następujących serwisów społecznościowych: Facebook, Instagram, Twitter.

 

Wymiana danych z operatorami serwisów społecznościowych, o których mowa powyżej następuje wyłącznie po kliknięciu przycisku z odpowiednią ikoną. Kliknięcie na taki przycisk powoduje, że w wyskakującym oknie otworzy się strona danego operatora serwisu społecznościowego, na której zgodnie z regulaminem tego operatora użytkownik może zamieścić informacje na temat produktów oferowanych przez ASTER.



PLIKI "COOKIES"

 

Ciasteczka (ang. cookies) - to niewielkie pliki, które są zapisywane i przechowywane na twoim komputerze, tablecie lub smartphonie, podczas gdy odwiedzasz różne strony w Internecie. Ciasteczko zazwyczaj zawiera nazwę domeny serwisu, z której pochodzi, "długość życia" ciasteczka (to znaczy czas jego istnienia), oraz przypadkowo wygenerowany unikalny numer, który służy do identyfikacji przeglądarki, z jakiej następuje połączenie ze stroną internetową. Cookie nie powodują zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych, ani też w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urządzeniach (nie mają żadnego wpływu na Twoje oprogramowanie ani sprzęt).

Przy pierwszej wizycie na naszej stronie internetowej jesteś informowany o używaniu plików cookies. Przetwarzanie danych w postaci plików "cookies" odbywa się na podstawie zgody wyrażonej za pomocą ustawień przeglądarki internetowej (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) w celach statystycznych, rozwoju usług oraz celach marketingowych. Brak zmiany przez Ciebie ustawień przeglądarki jest równoznaczny z wyrażeniem zgody na użycie plików „cookies”.

 

Instalacja plików „cookies” jest konieczna do prawidłowego świadczenia usług za pośrednictwem naszej strony internetowej. Informujemy, że ograniczenia stosowania plików „cookies” mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na naszej stronie internetowej. W plikach „cookies" znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony internetowej, w szczególności tych wymagających autoryzacji. Możesz w każdym czasie zmienić ustawienia swojej przeglądarki.

 

Korzystamy z plików "cookies" w następujacych celach:

1)     Polepszenia i usprawnienia działania strony;

2)    Tworzenia statystyk, które pozwalają nam zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy naszej strony korzystają z niej, co umożliwia nam poprawę jej struktury oraz zawartości;

3)    Zapewnienia prawidłowego działania wybranych funkcji strony.

 

Używając plików "cookies" nie identyfikujemy Twojej tożsamości na podstawie informacji przechowywanych w ciasteczkach. 

Na naszej stronie internetowej stosowane są następujące rodzaje plików „cookies”:

1)     a. sesyjne - pozostają w przeglądarce do momentu jej wyłączenia lub wylogowania się ze strony internetowej na której zostały zamieszczone;

2)     stałe - pozostają w przeglądarce internetowej urządzenia do czasu ich usunięcia przez użytkownika bądź do z góry ustalonego czasu określonego w parametrach pliku "cookie".

 

 

 

Produkt dodany do porównania